Tendürek Koşusunu Tor Gold Kazandı

Tor Gold G3 Tendürek Koşusunu Kazanırken

 

Tor Gold Sezonun İlk Çim Grup Yarışında Zafere Uzandı

Torok - Suzi Gold (Banknote) orijinli Tor Gold sezonun ilk çim grup yarışı olan G3 Tendürek Koşusu'nu jokeyi Müslüm Çelik idaresinde gösterişli bir şekilde kazandı. Böylelikle Hulusi Çil'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Yaşar Demir'in antrenörlüğünü üstlendiği safkan ilk Grup koşu zaferine ulaşmış oldu. Tor Gold bu galibiyeti ile Gazi Koşusu'nun da önemli favorilerinden biri haline geldi. Koşuda Son Of The West pistten ikincilikle ayrılırken bir diğer Torok tayı Severus Snape ise yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Öte yandan G3 Tendürek Koşusu galibiyetiyle Tor Gold, babası Torok'un 17. Grup koşu galibi yavrusu olmayı başardı. Severus Snape ise bu koşuda aldığı 3.'lük ile Torok'un 55. black-type yavrusu oldu. Torok güncelde %23 black-type oranı (236 koşan, 55 black-type) ile ülkemizde 100 üzeri koşan tayı olan aygırlar arasında gelmiş geçmiş en iyi istatistiğe sahip. Bu göz alıcı istatistiklerin gelecek jenerasyonlarda da artarak devam edeceğini umut ediyoruz.

Abone ol ! X

Yeni yazılarımızdan, satışa çıkan taylarımızdan, en yeni kısraklarımızdan, haramıza ait en son haberlerden haberdar olmak için bildirimlerinizi açın.